Global landsby, dansk forsamlinghus eller?? Hvad laver vi på Facebook?

UK summary: This post presents a survey on how people living in Denmark and Danes living abroad uses Facebook. Since the survey is in Danish and the post is intended to give a bit of background on the survey to respondents, the post is also in Danish. Findings from the survey will be presented at the Internet Research 11 conference, and later here, in English.

Hvad bruger vi egentligt sociale netværkssites som Facebook til? Er det steder, hvor vi forbinder os med resten af verden, og som derfor også er et godt bud på hvad en “global landsby” er? Eller er det steder, hvor vi mest taler med folk, vi kender fra vores eget fødeland om ting, vi allerede har til fælles? Med andre ord, og lidt skarpt formuleret: hvor “danske” er danskerne* på Facebook, og hvor orienterede mod udlandet er de folk, der bor i Danmark, men har et andet fødeland? Det er et meget relevant spørgsmål at stille, synes jeg, ikke mindst i et land som Danmark, hvor Facebook er blevet så populært. Og derfor har jeg søsat en spørgeskemaundersøgelse, der måske kan give nogle svar på disse spørgsmål.

Hvis du vil deltage i undersøgelsen “Hvad laver vi på Facebook”, så klik på dette link.  Du kan vinde en tur i biffen for to, hvis du deltager.

Jeg har også lavet en Facebook-gruppe for undersøgelsen. Den finder du her.

Når undersøgelsen er færdig, vil jeg præsentere de første fund på konferencen Internet Research 11 i et panel, hvor en lille gruppe forskere fra IT Universitetets nyetablerede Center for Netværkskultur diskuterer, hvad netværkskultur egentligt vil sige og hvordan vi kan forstå den. Jeg vil også prøve at lave en lille rapport om undersøgelsens fund, som jeg lægger ud her på bloggen. Så hold øje med bloggen her, mere følger!

* I undersøgelsen, såvel som her, anvender jeg ordet “dansker” i den statistiske definition af ordet: her betyder “dansker” en person, der har mindst een forælder, der er født i Danmark og med dansk statsborgerskab.